1 нояб. 2018 г., 09:56

Бяло огледало 

  Поэзия
560 1 1

 

 

 

Нетленни спомени рушат веригите

на сивото, безлично ежедневие.

Разцъфнали във бяло гледат сливите,

как в мен се бори гладното безверие

 

за малко топлина от обич стара.

И тръгва да я търси по пероните

на всяка изживяна, бяла гара,

в заглъхващия ритъм на вагоните...

 

Не ме вини, че искам да обичам!

Душата още търси  нещо бяло

и топли думи в самотата срича,

застинала пред нямо огледало.

© Симеон Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??