21 февр. 2013 г., 21:20

* * * Българийо... 

  Поэзия
677 0 3



БЪЛГАРИЙО, 
така ми се мълчи. 
На разните измислени "водачи", 
дори не ми се плюе. 
Не горчи, 
но свидно ми е. 
Всички сме палачи. 
Ти имаш място 
и си оцеляла 
във времето от хиляди години. 
По пътя ти са нашите идеали.
И нека да те опазиме, Родино! 
Във изродената ни политика 
увълчиха се скотове и сноби. 
Дошли сме голи, всичките със вик.
И никой нищо не отнася в гроба. 

Българийо, 
така ми се мълчи. 
И някога, когато си затръгвам, 
по твоя път все още ще личи 
следа от кон, народ, любов и лъкове.




© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??