28 мая 2008 г., 05:59

Бълха 

  Поэзия
696 0 5

Бълха си хванах сутринта -

размазах я с парцала по стената.

Погледнах я отблизо и видях,

че тя приличаше на тебе по краката,

 

по погледа, лицето, красотата...

И нещо виждах в нея твое!

Не знам дали усмивката, устата

ти бе откраднал на бълхата.

 

Но после осъзнах се и разбрах,

че от любов съм заслепена,

че дълго любовта зовах,

но дълго любела съм заблудена;

 

че нищо от една бълха

не можеше да бъде твое.

Рзбира се, освен това,

 че както ти, така и тя,

 

нападахте ме, смукахте жестоко.

Използвахте ме за любов и за пара.

Отваряхте ми рани надълбоко...

Но разликата тука е една -

 

Бълхата е бълха- от удара умря!

Ала едва ли ти

от силата на моята ръка

ще имаш същата съдба!

© Татяна Начкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Интересно
    Благодаря за коментарите ти...
    А колкото до таз бълха,
    щом е за една пара...
    не заслужата да се цапа твоята ръка...
    Поздрави
  • Хихи, изкефи ме!
    И Честит Рожден Ден, Татянка!
  • Хареса ми!
  • Да внимават мъжете ,да не бъдат бълхи!Браво !
  • Не му я пожелавам таз съдба!!!Поздрав!!!
Предложения
: ??:??