13 нояб. 2010 г., 18:21

C едно крило лети ли се? 

  Поэзия » Другая
444 0 6

 

(Към себе си)

 

Кажи, с едно крило лети ли се?
Усмивката залязва ти в страха,
a очите - замъглени ли са -

тe недовиждат нищото в мига.


С половин сърце обича ли се?
Пусни въздишките на свобода!
Отпускаш се и вече виждаш, че
не се прикриват лесно от смеха.


А със оръфан ключ врата отключва ли се?
Опитай! Тъй вероятна е случайността.

Провалиш ли се - не си видял по пътя си
багрите и тоновете изпод пепелта...


С безразличие целия окъпан - ще се бориш!

Пък, дори и с нарисувани крила, 
ще се намериш по-високо от неволите
и с напълно излекувана тъга!

 

 

© Цвет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??