24 февр. 2008 г., 15:26

цената 

  Поэзия
544 0 12

От глина извайвам спасение,

небето ме стяга

оловно,

във кратери слепи захвърля ме,

от страх на дете

по-дълбоки.

 

Ключалки, предрече ми времето,

да има на всяко

събуждане,

стени са ръцете, виолетови,

в потънало езеро

давят се.

 

Отдавна предадох. Прости ми се,

но още сънувам

очите

и себе си виждам в зениците,

преследвам се нощем

в тълпите.

 

© Ася Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??