Да се скриеш - нищо ти не коства -
животни и пейзажи - колко щеш,
но да избереш цветето с невинност -
това е смелостта на кораба,
останал за векове на дъното,
където рибите с отворени очи
търсят най-висшето създание,
за да нахранят своята утроба,
без да подозират,че човек,
скрит зад образа на цвете
търси своята невинност.
© Вяра Николова Все права защищены