11 авг. 2010 г., 11:47

Чадър за душата 

  Поэзия » Любовная
1187 0 3

С благодарности на друга откровенка - rumpel (Румяна Пелова) за стиха ù...

"И разбирам - така изведнъж -

че и в душата ми е валяло."

 

 

 

Дали има чадър за душата?

Ще го разперя над твоята първо.

Когато във нея вали самотата,

да не се мокри. Да не посърва

 

като малко уплашено цвете,

небрежно стъпкано без причина,

като лист, подгонен от ветровете,

без да може за миг да почине.

 

После душата ми ще се промъкне

под чадъра при твоята тихо,

до нея ще легне, ще чака да мръкне

и на душата ти ще чете стùхове.

 

Ще я милва полека, ще я предпазва

от студения дъжд на самотата.

1001 нощ приказки ще ù разказва.

Дано има чадър за душата...

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много хубав стих! И дано душите ни дочакат благодатни дъждове, тогава няма да се крием под чадърите! Поздрав!
  • Може би приятелството е всъщност чадър за душата http://vbox7.com/play:16586a51&al=1&vid=1734573
  • Дано!
Предложения
: ??:??