23 июл. 2010 г., 12:02

Чан чан 

  Поэзия » Другая
516 0 2

тази нощ Хуанита

в залеза на бляскаво слънце

топя си пръстите в сладък ром

завивам пура

от фин хавански тютюн

погален в бедрата ми

зад гърба ми расте  минало

от висока захарна тръстика

цветята на роклята ми

знаят  оранжево  

и полунощ

в другата си страна

хвърлям стъклени топчета

в петък

пред очите ми умират думи

от пясък и сол

в ъгълчето на жадните ми устни

се стича ритъм

на стара песен

заключила в краищата си тъга

сричам LL на всяка кръгла секунда

помня пътищата на луната

по линиите на южния път

зрънце съм

в уста на сън

започнал през ноември

чакам

достатъчно

да се върнеш

© Зорница Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??