22 июн. 2021 г., 13:16

Черен петък 

  Поэзия
292 0 1

Не е имало кръст.

Или не. Били са стотици.

От повехналите очи

са се стичали сълзи,

изсушени от птиците

или вятъра,

или облаците космати.

 

Не е имало кървища.

Или не. Имало е отатък земята

цял потоп. Хекатомба

и воня на разложени рани.

 

Не е имало стон.

или не. Сраснали се стенания

в кански вой, сякаш глутници

бели души, на парчета разкъсани,

към небето поемали

във хорото предсмъртно.

 

Било на възкръсване.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??