13 апр. 2013 г., 12:48

Черната овца 

  Поэзия » Другая
395 0 2

 

Нарочена съм да съм „черната овца”

на стадото...

Направих туй, което съм успяла...

и великодушно се раздавах.

Да кажат, че съм „бяла” се надявах.

 

Обърнали ми гръб - така воюваха

и губеха, но мислеха, че побеждават.

Защото, милите, не се  познават.

Печално е, че врагове са

най-любимите ми хора.

 

На волята им не желаех да се подчиня,

научих се да се ценя.

Тогава стреляха по мен със безразличие

но то боли, така боли...

а знам, не съм родена за войни.

 

Родена съм за обич и за нежност.

Аз ще преплувам тъжната безбрежност,

защото любовта е уникална

и още вярвам във  минутата астрална,

 

превърнала солта на мойте сълзи в сладост,

ще  звъннат струните  на чувства млади.

Ще осъзнаят, че съм по-различна,

но не и „черна”,

а любовта им ще е мерна

единица за други появили се любови...

 

Уморих се и непотребна

 съм на ръба на тоя водевил.

”Господи, защо си ме надценил?!

 

 

© Диана Кънева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Не винаги! Много болка и много неподправена сила от една чаровна, истинска жена!!!! Успехът се крие зад това да устояваш себе си и ти го заслужаваш!!!
  • Силни чувства,чрез стиха споделени...
    Но за да бъдат оценени,
    трябва да има и ритъм, и рима...
Предложения
: ??:??