25 мар. 2009 г., 13:32

Черният възел 

  Поэзия
720 0 2

Черният възел

Единственна си само ти
и ти си нашето сърце -
земя на нашите мечти
твориха човешките ръце!

Но когато някой гради
и пръска навред светлина -
ще се намери друг да руши,
да разорава посятите зърна!

Ти, който вдигаш ръка
срещу красотата на нашия свят,
нима не разбираш, че с твойте дела
и ти ще си жертва на своя ад?

На хиляди парчета ще се пръсне
планетното сърце, като листопад
ще се превърне, ще бъде прах
в космическия звезден град.

Сътворени от любов,
деца сме на земя богата -
мирът е нашият зов,
всички сме против войната!

Черният възел,
що затяга земята -
ще бъде развързан
от тез, що в своя живот
твориха в труд
навред красотата,
от тази тълпа милиони,
безсмъртна,
народ!

© Димитьр Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • с Харпиевна - поне що се отнася до финалните две части.

    п.п. "единствеНа"
  • Поне два стиха могат да "излязат" от този стих и то с добри идеи и послания, но иска "работа"! Опитай се да кажеш същите неща, но по-кратко и по-категорично, с по-силни думи! Така посланието ти няма да се разводни от разказвателните елементи в него.
Предложения
: ??:??