24 дек. 2011 г., 23:57  

Черно 

  Поэзия » Философская
512 0 1

Черен козел черен чернее

черен ме чака

душата ми бяла ще потъмнее
в очи ме гледа козела и лукаво се смее 


На чело ми черна кръв покапва

от сърце ми черна пот избива

от гърди ми черен дъх излиза

душата ми - черна почивка намира

и в тъмнина непрогледна вечно се скрива


Горчив и черен черен е животът

копнея да съм черен черен червей във пръстта

защо тъй сладка светла е смъртта

Пръстта е черна тъмна влажна а смъртта е мир 

човешка плът или за червеите пир


Паля следваща цигара

поредният пирон във ковчега на един ФАНТОМ

А лодкарят лодката си кара

търпеливо чака последния ми стон


Сега умирам и чрез слепотата си проглеждам

Безсмислен филм съществуване на тяло 

обременено с безразсъден УМ

Изтощен и деградирал от живота аз съм уморен

От вяра цел копнеж посока безскрупулно лишен

От бездарното ми съществуване завинаги съм аз спасен



Козелът черен - решение е...не проблем

© Иван Янев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??