24 мая 2009 г., 17:38

Честит 24 май 

  Поэзия » Другая
1137 0 17

Честит 24 май

 

 

Нека бъде ведър и нежен книжовният ред,
да разказва за смелост и сила.

Самодиви да пеят и плашат отвред
мъката, в Българско що се е свила.

Нека помни и пази кръвта словото
на бабина притча и дядова тайна.

Нека има сърцето за корени знайност!
Нека!!!
Да тичат бели букви в черния ред
в една изначална човешка безкрайност!

Позволи ми да те поздравя!

Върху празната страница

трупам чистите мисли...
Нека!!!...

Искам да вдигнеш гордо глава -
ти направи видими толкова истини...

© Лина - Светлана Караколева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??