Честит 24 май
Нека бъде ведър и нежен книжовният ред,
да разказва за смелост и сила.
Самодиви да пеят и плашат отвред
мъката, в Българско що се е свила.
Нека помни и пази кръвта словото
на бабина притча и дядова тайна.
Нека има сърцето за корени знайност!
Нека!!!
Да тичат бели букви в черния ред
в една изначална човешка безкрайност!
Позволи ми да те поздравя!
Върху празната страница
трупам чистите мисли...
Нека!!!...
Искам да вдигнеш гордо глава -
ти направи видими толкова истини...
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.