12 апр. 2012 г., 22:39

Четиридесет секунди 

  Поэзия » Другая
472 0 4

Отмерва време стенният часовник - 

четиридесет секунди на безсъние.

Вратата скърца шумно, недоволно.

Прозорците протракват развълнувани.

 

Шест струни гъделичкат тъмнината

в клепачи уморени и притворени.

Луната свети някак страшно, златна.

Звездите пък се крият, разтревожени.

 

Четиридесет секунди от безсъние - 

светът изглежда приказен и страшен.

Очите на нощта, бездънните,

иззад ъгъла се мъчат да ни сплашат.

 

Четиридесет секунди ще будуваме - 

сред сенките за пръв път ще сме искрени.

След четиридесет ще засънуваме

и ще оплитаме лъжа със истина.

 

А дотогава - нека да не светят

звездите и нощта да бъде тъмна.

Ще спим и никому не ще да пречим - 

четиридесет секунди ще съм будна.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??