17 апр. 2009 г., 16:51

Чичо Гошо на цирк 

  Поэзия » Юмористическая
621 0 1

 

НА ЦИРК

 

Радостен е този ден,

поне така е според мен.

Весел цирк пристигна. Как?

С вчерашния тракащ влак.

 

И горили там се виждат,

тигър със елек,

котка хапва сладък мед

и бълващ огън луд човек.

 

Касата отвори с гръм

на улицата, там отвън:

„Билети вече се продават!"-

викат хора - „Чудеса ще стават!"

 

Чичо Гошо пръв се наредил,

макар да беше предредил

няколко стотина души

и китаец с вкусно суши.

 

Гошо купи си билет

с пуканки на първи ред

и без мотаене се стрелна

към седалка номер пет.

 

Едвам минава през тълпата.

Някой стъпка му краката.

Ето че почти успя...

но направи той беля.

 

Бъркотия се получи!

Гошо с пуканки улучи

мускулестия отпред

и жълтия му сладолед.

 

Гошо се ухили нервно.

Тихо нещо сам си рече

и объркано извика:

„Няма ли да почват вече?"

 

Едрият пък се намръщи:

„Що не си остана в къщи?"

И погна чичо Гошо...

Ще се случи нещо лошо!!!

 

Ето циркът почна вече,

а пък Гошо без елече

вънка се заклещил в кофа

и олят с на някой сока...

 

Прибра се той във къщи

без много да се мръщи

и решително изрече:

„Никакъв цирк вече!"

© Y. Panda Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много е смешна тази поредица от стихотворенията за чичо Гошо!
Предложения
: ??:??