17 июн. 2011 г., 13:12

Човек 

  Поэзия
938 0 11

(ekstasis и Самодива)


Човек е просто – късче чудна  вяра,
захвърлена в игрите на съдбата,
подхлъзва се във огъня и зара
със порива в очите си замята...


Човекът е прашинка светлина,
копнеж и дъх, усмивка на зората,
безмилостно пленен от ориста
надежди на гърба си да намята.


И в ямурлук от скътани стремежи,
той с изгрева  душата си повива
и пътят, дето често му се ежи,
в нозете все посоките извива.


Към слънцето с протегнати ръце,
смирен оре житейската си нива,
а в огненото, парещо сърце
една любов остава вечно жива.


И себе си тъй често не разбира,
с човешките дилеми се обрича
на полет, ослепял от вдъхновение
и тихо страда  в раните си лични.


Щастлив, витае в слънчеви простори,
сломен, пропада в пропасти бездънни,
но става пак, не спира да се бори,
защото знае утре че ще съмне.


Животът е търкулване по хълма
на времето, събудило мечтата -
човек  е себе си, когато слънце бълва
и с чуден дъх докосне свободата,


когато сред най-бурните талази
или сред росни, утринни градини
красивото у себе си опази
и детската си, приказна невинност.


http://otkrovenia.com/main.php?action=showuser&username=ekstasis

© Вики Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??