21 апр. 2008 г., 08:01

Човекът и хората 

  Поэзия » Другая
856 0 2
Родих се и Господ каза:
- Чуй, сине, ти ангел сред хора бъди.

Сред хорица злобни, обвити в поквара човеци, с човечност дири и търси.

Тъй рече, аз слязох.

Започнах да бродя и бродейки раснах с човешки мечти,

с любов в сърцето и ангелска вяра посрещах лъжата и злобата ви.

И мина се време, но злоба голяма!

С посърнала вяра се скитах и търсех надежда дори,

там бутна ме някой и каза:

- Аз виждал съм тебе, поспри.

- Кога си ме виждал ти,  грешнико - нивга! Аз бродя из свят на слепци.

Ти, личност коварна, противна, със облик на ангел, уви. Проклинам те вечно.

И нещо се случи.

Със крясък аз викам, но звуци тук няма,

със вопъл аз плача, но плач без сълзи.

Лицето ми криво, тъй спряло, в забрава блуждае и търси човечност, уви.

Човек аз сред хора!

О, Боже, къде си, о, сладка забрава, при грешници грешник аз станах, нали?

Започнах да бягам от болка в безкрая и някой ме бутна и казах:
- Поспри.

Огледах се плахо, но никой и рекох тъй смаян:

- Аз виждал съм тебе.

Гласът ми отвърна висок и уверен:

- Кога си ме виждал ти, грешнико - нивга! Аз бродя из свят на слепци.

Ти, личност коварна, противна, със облик на ангел, уви!...



© Александър Т Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря Вики и се надявам скоро да публикуваш още някое и друго стихче защото и двете ти стихотворения са прекрасни и чакам с нетърпение още
  • "Чуй,сине,ти ангел сред хора бъди"-направо ми взе акъла този ред...7 думи и 700 истини във тях!
Предложения
: ??:??