18 окт. 2012 г., 21:27

Чудатостите на душата 

  Поэзия » Другая
519 0 2

Душата до среднощ танцува

със ритъма на ветровете.

На уморена се преструва

и ляга в чашката на цвете.

 

Душата сънища сънува -

с любов и слънце, зов и песен...

Щом се събуди, боледува.

плътта затвор ù става тесен.

 

Душата тича без посока,

наивно разпилява думи.

Нагазва във тъга дълбока,

забравя всички лесни друми.

 

Душата някак си прегаря

от твърде много смях и сълзи

и към последната си гара    

напук да се завърне бърза...

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Харесвам! Особено представянето на разликата между сън и събуждане. Поздрав
  • "Душата тича без посока,
    наивно разпилява думи.
    Нагазва във тъга дълбока,
    забравя всички лесни друми."

    Браво!
Предложения
: ??:??