17 янв. 2011 г., 19:59

Чувстваш ли това? - Четвърти Коледен Творчески Фестивал 

  Поэзия
522 0 3

Чувстваш ли това?

 

Прииждаше надежда на талази...

Огряваше ги някаква звезда

и те не спяха.

Стадото да пазят.

Отпиваха по глътчица вода...

Мълчаха.

Беше някак нереално

между познати вещи и места!

Като че всичко беше неслучайно -

да бъдат тук,

да чакат утринта...

Полъхна от небето

ароматно,

утихна и последната овца.

И сякаш времето потече наобратно -

отново бяха „глупави” деца.

Видяха ангел!

Носеше им нежност.

Полагаше в душите им любов.

Дочуха песен –

истинска безбрежност

от Смисъл,

Радост,

Обич,

Красота!

И тръгнаха по някаква пътека,

която ги изведе над света -

изпълнен с болка, с временна утеха,

с ужасно много преходни неща...

Достигнаха предела на мечтите:

да видят Бог –

нетленна светлина!

 

Прииждаше надежда като вихър!

 

И днес приижда!

 

Чувстваш ли в това?

© Руми Бакърджиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви! Радвам се, че и тази страна на Коледа докосва. Всъщност тя е в основата на празника, но често елхата, подаръците и питата с късмети са ни на преден план. Често забравяме, че Бог се роди тази нощ, а овчарите първи научиха за това.
  • Много ми хареса,описала си Коледа по един нетрадиционен и очарователен начин!
  • Няма как да не се почувства,толкова хубаво е описано!Поздравления!
Предложения
: ??:??