18 нояб. 2017 г., 08:59

Циклоп 

  Поэзия » Свободный стих
461 2 10

Животът ме гледа със строго око.

Всевиждащ Циклоп*, кове ми съдбата

Босоного е моето бъдно добро,

вериги му стягат краката.

Дрънчáт моите мисли нечути

по паваж от тънка мъгла.

Часовете са само минути

натежават в зимно палто.

Горят на надеждите пламъци,

разпилени огньове след пир.

Тях събирам, вая си замъци.

Длани топля, зъзна безспир...

© Хари Спасов Все права защищены

*Циклоп - в древногръцката митология.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??