27 янв. 2008 г., 19:40

Цикъл 

  Поэзия
529 0 3

Напролет пак, сред бряст и бук,

прелитат птиците от юг,

за лято те са знак,

 

през лято – в черен капинак,

подскача заекът-юнак,

за есента е знак,

 

наесен, с острите бодли,

събира таралеж храни,

за зима той е знак,

 

през  зима в топла пещера,

подремва мечката сама

и чака пролет пак...!

 

Така земята се върти,

тъй както през милиони дни,

почакай и ще се повторят пак!


                                  30.07.2004Г

© Борислав Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??