5 окт. 2012 г., 21:53

Циникът и поетът 

  Поэзия » Философская
530 0 7

Циникът и поетът

 

Циникът и поетът
се срещнаха край мен
и спора им в Кафето
подслушах без проблем.

 

Поетът пи горещо,
циникът с бучка лед
разхлаждаше по нещо
от разговора блед.

 

А темата бе вечна
и точно затова 
учудваше с човечност
циничната глава.

 

Тя слушаше засмяна
и с кимване едва
съгласие в замяна
изискваше с това.

 

Поетът беше нервен,
опари се веднъж,
разсипа от кафето
и млъкна изведнъж.

 

Тогава заговори
циникът с равен глас,
поетът взе да спори
и стигна до екстаз.

 

Това му бе простено
със жест неповторим,
изпитото платено
бе с "Хайде да вървим!".

 

И тръгнаха полека
и минаха край мен
циникът и поетът -
те заедно - проблем!

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??