16 апр. 2011 г., 21:45

Цветница 

  Поэзия » Другая
667 0 4

 

Носиш ли име

на цвете и вече

гледаш към слънцето

и по-далече,

че... както сами

никнат цветята -

корени здрави

впили в земята,

то и човекът

май е устроен

да се изгражда,

пускайки корен.

Той като тях

щом слънце го свети

слива се с обич

в човешки букети

и с цялата своя

цветна надежда

всички, някак си,

към бъдно повежда...

 

Хора, грижете се

като цветята

света ни да кичат

и имената.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

От мене - Харита

(не цвете-

цяла слънчо гледана пита).

                Харита Колева

© Харита Колева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря на всички пишищи пчелички. Желая им късмет, че даряват своя мед. Поздрав от Бургас.
  • Той като тях
    щом слънце го свети
    слива се с обич
    в човешки букети...

    Честит празник!
  • Хубаво!!!
  • Да си жива и здрава, слънчо-гледана Харита! Честит празник!
Предложения
: ??:??