25 мая 2014 г., 16:01

Цветът на дните 

  Поэзия » Любовная
681 0 11

Цветът на дните някак все се губи,

разплискан в черно-белите неща...

Очите на измамени съпруги

дълбаят нощем моята душа...

 

И някак прозаично се размива

неподреденото ми битие...

Посрещам някой... Някой си отива...

Наливам си среднощно питие...

 

Замислено отпивам... И потъвам

в неслучени, възможни светове...

Във всяка случена тъга се спъвам.

И си измислям нови цветове.

 

Подреждам ги. И вярвам, че ги има.

Прегръщам ги. И се разтапям в тях.

Аз мога да съм лято посред зима!

Аз мога да съм лято! Но не бях...

 

Огнище бях. И луднала жарава

в прегръдките на чуждите мъже...

По въгленче на всекиго раздавах.

Последният до въгленче ме взе.

 

И ми остави спомен за съпруга,

заплакала със моите очи...

И някакво усещане за друга,

която в сънищата му мълчи.

 

Остави драскотина по душата...

Кога успя?! Така и не разбрах.

И някакво предчувствие за лято...

Такова... Дето никога не бях!

 

 

© Гълъбина Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??