2 дек. 2006 г., 22:25

Да бях поне ...@ 

  Поэзия
750 0 12

                                 / да се чете с усмивка /  
                                        


Да бях поне родила се принцеса -
в дворец с кули и ровове дълбоки.
Пред портите да чакат в редици
годежари с дарове - все купчини високи.


За доказателство на знатните особи,
че принцеса съм от сой и с ранг висок,
би се наложило да спя в моите покои
под куп дюшеци с грахово зърно под тях.


Съмненията ще  разсея аз така навеки,
но слабоумни всички бяха тез мъже,
а моята житейска орисия ме завлече
далеко, в някакво затънтено селце.


Попаднах в здравите ръце на юначага -
зарзаватчия се оказа, и не с род от сой.
И вместо злато, пух и дарове богати
до тъмно грах берях, а до мен - дечица рой.

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??