14 окт. 2012 г., 14:24

Да бъда искам 

  Поэзия » Любовная
1046 0 11

Водата твоя аз да бъда искам -

на глътки жадно денем да ме пиеш,

а вечер, щом се върнеш вкъщи,

умората си с мене да отмиеш.

 

И хляба ти насъщен да съм искам -

глада си просто с мен да утоляваш

и в дни на недоимък и безверие

с трохите ми дори да оцеляваш.

 

Да бъда твоята любима песен,

на ум да ме повтаряш, да не спираш,

и късно вечер в меката постеля

под звуците ми тихо да заспиваш.

 

Да бъда твойто синьо утро искам,

по клепките роса да нарисувам

и щом очи отвориш, още сънен,

със слънчеви лъчи да те целувам.

 

Във вените кръвта ти да съм искам -

във всяка твоя клетка да пулсирам,

и топла, и живителна в сърцето

аз всичката ти обич да побирам!

 

В дробовете ти въздуха да бъда,

секунда да не можеш ти без мене -

да те изпълвам със живот безкрайно дълго

до сетен дъх, до сетното трептене!

 

Аз искам да съм всяка твоя мисъл -

като пожар стихиен в тебе да вилнея,

като мощен водопад да те обгръщам,

та цялата със тебе да се слея!!

 

© Светла Илиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??