ДА ДАРИШ КРЪВ НЯМА ПРИЧИНА
Да дариш кръв няма причина,
ала умират хора стотина!
Те са като глина -
счупих я, а тя с живота се размина.
Ако го направиш -
невинна душа ще спасиш.
Остава само ти да решиш -
аз не го направих, а в мъка се облях...
Да, децата не разбират,
но ето - ще им кажеш,
а те нещо ново ще разкриват.
Няма смисъл да ги лъжеш!
Ралица Костова
© Ралица Костова Все права защищены