Когато идва ти да чупиш, да трошиш,
да хвърляш гневно, всичко да рушиш...
Започни от себе си, счупи се,
а после част по част отново събери се.
Започни с ръцете си, със тях да ваеш,
без план, без страх, без даже да се маеш,
това, което искаш да си ти...
внимателно съдбата си рисувай и мълчи.
В тишината ти ще чуваш без да знаеш
шепота на твоите мечти, ще ги познаеш.
Ще усетиш нещо, няма да те подведе
и за малко ще накара сърцето ти да спре.
Неочаквано за теб ще бъдеш нов човек,
ще бъдеш ти, а не безличен силует.
На живота пъзела сам винаги реди,
излишното във него на друг го подари.
И така отново на парчета се разпадай,
от себе си вземи на другите раздавай.
Извайвай щастието си със обич, от сърце,
защото живо ще е само в твоите ръце.
17.08.2020г.
© Теодора Атанасова Все права защищены
???