26.08.2020 г., 16:09 ч.

Да живееш, а не да съществуваш 

  Поезия » Философска, Гражданска, Друга
322 1 1

Когато идва ти да чупиш, да трошиш,

да хвърляш гневно, всичко да рушиш...

Започни от себе си, счупи се,

а после част по част отново събери се.

 

Започни с ръцете си, със тях да ваеш,

без план, без страх, без даже да се маеш,

това, което искаш да си ти...

внимателно съдбата си рисувай и мълчи.

 

В тишината ти ще чуваш без да знаеш

шепота на твоите мечти, ще ги познаеш.

Ще усетиш нещо, няма да те подведе

и за малко ще накара сърцето ти да спре.

 

Неочаквано за теб ще бъдеш нов човек,

ще бъдеш ти, а не безличен силует.

На живота пъзела сам винаги реди,

излишното във него на друг го подари.

 

И така отново на парчета се разпадай,

от себе си вземи на другите раздавай.

Извайвай щастието си със обич, от сърце,

защото живо ще е само в твоите ръце.

 

17.08.2020г.

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??