4 окт. 2023 г., 07:06

Да ти обадя 

  Поэзия » Другая
176 3 10

Да ти обадя, значи, оживях и днес,
и казват мъдрите, че подмладявал стресът.
Дори и свраките ме гледат с интерес,
дрънкулки нося, този блясък им хареса.

 

Плашилото отдавна си умря от смях,
перата пъстри са по старата ми шапка,
врабците си говорят тихо, между тях,
че моят дявол много слушкал е и папкал,

 

и покрай лудостта ми скитал – бос и гол,
че с мене наглава май трудно се излиза.
Спестява, казват, и последния обол,
да се спаси от мене дава свойта риза.

 

Но да си знаеш, че не ставам и за мим,
лицето пъзел е. И трудно се подрежда...
Животът по презумпция е къс... и мним
и оцеляват само вяра и надежда...

 


 


 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??