ДАЛИ ДА КАЖА"СТИГА"
Не знам дали и аз да кажа стига.
Ръцете си да вдигна и да спра!
Да хвърля просто тежката верига
и пролетни цветя да забера!
Аз цял живот теглото съм си влачил,
като известните ни "бурлаки"
и всички правила до днес съм тачил
и висши цели съм си гонил,все таки!
Не съм се спрял, да правя тънки сметки,
до празнодумствам... Скръстен да стоя!
И вместо честно... Силните да четкам!
Нечестни начини да усвоя!
От в къщи си, аз просто съм възпитан,
да давам просто мога ли да дам!
От хората човек да бъда считан,
от мързела си да изпитвам срам!
10.11.2010г.София
© Христо Славов Все права защищены