Aug 24, 2018, 7:43 PM

Дали да кажа: "Стига" 

  Poetry » Phylosophy
376 0 2

ДАЛИ ДА КАЖА"СТИГА"

 

Не знам дали и аз да кажа стига.

Ръцете си да вдигна и да спра!

Да хвърля просто тежката верига

и пролетни цветя да забера!

 

Аз цял живот теглото съм си влачил,

като известните ни "бурлаки"

и всички правила до днес съм тачил

и висши цели съм си гонил,все таки!

 

Не съм се спрял, да правя тънки сметки,

до празнодумствам... Скръстен да стоя!

И вместо честно... Силните да четкам!

Нечестни начини да усвоя!

 

От в къщи си, аз просто съм възпитан,

да давам просто мога ли да дам!

От хората човек да бъда считан,

от мързела си да изпитвам срам!

 

 10.11.2010г.София

 

 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??