10 дек. 2020 г., 08:31

Дарба 

  Поэзия
523 1 2

Прочетох автор, някакъв лирик
и в миг за мене стана той велик!
И нежност, и топлота в мен се появи.
Перото свежо най-дълбоко ме плени!

 

Отвори се душата за сонет. 
Чета аз неговия всеки ред. 
Като Шекспир е подострил той перо
и творчеството му - пленява ме с "добро"! 

 

Любов преливаща от всеки ред,
букет нюанси носят се навред
и някак хубаво ми е на душата, 
а усмивката неслиза от устата. 

 

Зарежда ме със всеки следващ стих
и радвам се, че авторът открих! 
Четейки в захлас помислих само, нима
с един прекрасен стих се правят чудеса?! 

 

О, да! Но дар от Бога е това, 
да сгрява някой твоята душа, 
когато прави с малко някого щастлив
дори и да е само с дребен шрифт! 

 

08.12.2020
 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??