Прочетох автор, някакъв лирик
и в миг за мене стана той велик!
И нежност, и топлота в мен се появи.
Перото свежо най-дълбоко ме плени!
Отвори се душата за сонет.
Чета аз неговия всеки ред.
Като Шекспир е подострил той перо
и творчеството му - пленява ме с "добро"!
Любов преливаща от всеки ред,
букет нюанси носят се навред
и някак хубаво ми е на душата,
а усмивката неслиза от устата.
Зарежда ме със всеки следващ стих
и радвам се, че авторът открих!
Четейки в захлас помислих само, нима
с един прекрасен стих се правят чудеса?!
О, да! Но дар от Бога е това,
да сгрява някой твоята душа,
когато прави с малко някого щастлив
дори и да е само с дребен шрифт!
08.12.2020
© Кремена Арменчева Всички права запазени
Честита Нова година и творчески успехи!