29 нояб. 2023 г., 21:09

Дарбата 

  Поэзия
293 1 2

Дарбата - да се обича -
от Твореца произтича
и вселенно се вгнездява, 
и Любов да Ѐ! - Вменява!...

 

Дарбата - да се обича -
се в човещина облича,
кипри се, орадостява
и сърца опиянява!...

 

Дарбата - да се обичат -
ги небесно единява
и при все, че криволѝчат,
съкровено ги споява!...

 

Дарбата - да се обичат -
към Отец ги възвисява
и ги овековечава,
и Му с Обич коленѝчат!...

 

......................................................

 

Дарба - свѝше! -
Дарба - Боговдъхновена! -
Чрез която
всяка е душа спасена!...

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Аз пък мислех, че дарбата е талант, а добротата е характеристика. Съвсем ме обърка. Сега да мисля защо има толкова религиозни лоши хора!
  • Сентенции носят мисъл за така трудната любов във времето и пространството!
    Поздравления,Стоян!🙏
Предложения
: ??:??