Давай новата ми роля
Каквото си решил да ми го сториш –
вече е решено,
с Бога е безмислено да спориш –
за Него свети все „зелено”.
Не спря да ми наливаш „дъхаво горчиво”,
орисал си ме, дал си и късмет –
(добър–несретен) писал си го нечетливо
и нито дума – за филия с мед.
Олово в барабана – рулетка е – тук няма зар,
пътеките – не водят все до Рим,
на загубите, ме направи абсолютен цар,
„печеля-губя” – стигаме до „вечното ни спим”
Дали, ако спечеля - ще ме зазимиш, не зная,
но дулото, да сочи Лято, моля!
И някой – да се цели в мен, а не – във Рая.
Губя? – Давай новата ми роля!
Нали съм Твоят образ и подобие,
или от късове на други си ме сбрал –
сърце - от нечие високоблагородие
и т.нътъ, а в девет грама – за финал,
как си ме побрал?
ПърваНова
© Ренета Първанова Все права защищены