7 нояб. 2020 г., 13:22  

Делва 

  Поэзия » Философская
370 4 19

ДЕЛВА

 

Понякога ме е срам,

че проявявям слабост.

Това, което не знам –

Бог ли ми го спестява?

 

Ако науча – добре.

Имало значи смисъл –

да не повдигам перде

само от любопитство.

 

Да не ровя с въпроси

или със кални пръсти.

Всеки човек си носи

нафората и кръста.

 

Всеки човек е делва –

с неизвестности пълна.

Ако трябва – проглеждам.

Ако не – се препъвам.

 

Топла питка – душата,

месена преди изгрев.

Бог за болката знае

и за нея се грижи.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??