25 окт. 2020 г., 23:40

Ден първи 

  Поэзия
370 0 2

Надбягвам се със слънцето, а то

от погледа ми пие сини глътки.

Танго танцува падащо листо

със вятъра. И слетите им стъпки

 

замират бавно в унес светлосив.

Такива са очите на мъглите.

Тупти просторът есенно красив,

а в мислите печал самотна скита.

 

Небето свойто облачно пране

по хоризонта без възторг намята.

Следобедът с продрани колене

поляга да се стопли на земята.

 

А тя, отдала сетния си плам

тъгува си -на лятото вдовица-

и в есенния поднебесен храм

във унес пали плачеща свещица.

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??