7 авг. 2023 г., 08:38  

Денят настъпващ, за да издържи 

  Поэзия » Строгие формы
208 4 5

И пак не спи. Поне да е пиян
поетът – с тъмнината да валсира,
но пълната Луна не дава мира
и пише по високия таван.

 

И с пламнали очи към него взрян,
той болката си (колко я презира),
отхвърлил. Лута нощем из Всемира,
подава на съдбата тръпна длан.

 

Тя нощем да го води, докъдето,
човешката му обич издържи
и стане дом за ангели небето.

 

Без плътските окови и лъжи,
той в своя сън ще люби непревзето,
денят настъпващ, за да издържи...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??