23 мая 2018 г., 12:24

Детство 

  Поэзия » Философская
467 1 1

Нашите истории се чуват сега. Сега е нашето време!

Ние днес покоряваме света и сякаш никой, нищо не може да ни вземе.

Гласовете ни кънтят свободно, бягаме и стигаме безкрая.

С воля побеждаваме страха, а мечтите ни докосват Рая.

 

Смелостта ни ни отива, тя е нашия верен другар.

Всичко може да загива, но не и нашия неугасващ жар.

Тук се смяхме и мечтахме. За пръв път се осмелихме да живеем.

Протегнали ръце нагоре,  си казахме: „Нека да дивеем!“

Светът сега е наш, наши са и звездите.

Виж! Те греят само за нас. Там са и мечтите.

 

Нека вали, нека  всички ни се смеят. Та ние сме деца, свободни си живеем.

Хващаш ми ръката и ставаш мой верен другар.

Така е и днес играта – неспирна, дори с пепел и кал.

Тези истински усмивки, тези истински сърца…

Нека сме свободни, Боже – та ние сме деца!

 

И други след нас ще дойдат. Тогава техния глас ще кънти.

Друг ще гледа към звездите, други ще са техните мечти.

И те ще дишат свободно, ще дерзаят с жар.

Светът ще поведат достойно, отново ще запалят плам.

 

А ние ще сме на високо. И ще сме вече станали звезди.

Ще им махаме чаровно, слушайки техните мечти.

Тичайте безспирно млади хора. Ваш е днес светът!

Летете без умора, следвайте своя собствен път.

 

И ако някой, някога се сети, кой ли тука е живял? Знайте!

Много мечти са взети, много някой се e смял.

Щастие не се купува, то е вътре в нас.

И докато този свят светува, знайте- ние вярваме във Вас!

Сега идва вашето време и днес смело разпервате крила.

Никой, нищо няма да ви вземе – сега ВИЕ сте деца!   

© Нели Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??