9 апр. 2022 г., 15:49

Когато ти дойде 

  Поэзия
399 0 3

Когато ти дойде

            мечтата зрънце се разцъфна в истина.

И на мига да спре

            готова бях аз като Фауст да извикам.

Уви, дъхът ми спеше

            в прегръдките на любовта.

Сега от стари календари

            отминали щастливи дни

       подигравателно се смеят.

Аз търся своя Мефистофел-

            за глътка минало душата си разменям.

А след това със старите слова

             Смъртта ще призова.

Къде е Мефистофел ?


© НадиКа – Н.Тодорова

© Надежда Тодорова - НадиКа Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??