Вече не зная искам ли нещо,
щом се разпадам на атоми грешни.
Косо поглеждам върха на иглата.
Спира в косата дъхът на сланата.
Сякаш узряло е новото тяло.
Иска назаем живот неживяло.
Факел в полето, мечтата догаря -
фас доизтляващ от ярка цигара.
Пет-шест въпроса бележат челото -
татуировки на спомен от злото.
И хоризонтът самотен замръква -
окръжност затваря последната
църква.
© Младен Мисана Все права защищены
са рая по пътя и пътя към рая.
Иглата съшива торбата с измами.
Подметките зинали, верни на камъни.
Прегърбено тялото носи душицата -
сред белите птици е черна на жицата.
А тъничка клечка в кибрит без драскало
е палила слънце от изгрев до залез.
Светена водата отключва очите ми -
Последната църква не плаче за никого...
А кръстът свещен се разпада на атоми.
За Рая съм просто и съд, и разпятие.
-------------------------------------------------------
Талантът ти е непреходен, Младене!