Джакпот
Приятелю! Недей, за Бога,
да ме осъждаш толкоз строго!
В градини чужди, не обичам
да ровя. Нито да надничам.
С дела и думи не насаждам
надежди празни. Не досаждам.
Понякога не осъзнава
човек, доколко се раздава.
Но случва се и туй - съдбата
да те запрати във играта -
веднъж попаднал в черно тото,
пък да удариш и... джакпота.
© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены