Добрите приятели
Добрите приятели са като звездите,
не винаги ги виждаш, но знаеш че са там.
В теб те живеят, в душата, споделяш мечтите,
с тях ти никога не ще останеш сам.
Добрите приятели трудно се намират,
сред хората сред многолюдната тълпа.
Със сърцето, две сърца бързо се откриват,
ще ти помогне и подскаже и твоята душа.
Те ще бъдат с теб и в трудности,неволи,
когато твоето сърце страда и боли.
С блага дума, протегната приятелска ръка,
ще успокой, ще стопли твоята душа!
Макар и далеч да бъде той сега,
той мисли за теб, за твойте дела.
Той радва се и страда заедно с теб,
приятеля, приятел е когато е Човек!
Човек с ценностите от миналия век!
© Валентин Миленов Все права защищены