16.11.2018 г., 21:51 ч.  

Добрите приятели 

  Поезия » Философска
776 1 1

Добрите приятели

 

Добрите приятели са като звездите,

не винаги ги виждаш, но знаеш че са там.

В теб те живеят, в душата, споделяш мечтите,

с тях ти никога не ще останеш сам.

 

Добрите приятели трудно се намират,

сред хората сред многолюдната тълпа.

Със сърцето, две сърца бързо се откриват,

ще ти помогне  и подскаже и твоята душа.

 

Те ще бъдат с теб и в трудности,неволи,

когато твоето сърце страда и боли.

С блага дума, протегната приятелска ръка,

ще  успокой, ще стопли твоята душа!

 

Макар и далеч да бъде той сега,

той мисли за теб, за твойте дела.

Той радва се и страда заедно с теб,

приятеля, приятел е когато е Човек!

Човек с ценностите от миналия век!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??