Д О Б Р О Ж Е Л А Т Е Л И
Доброжелатели, загрижени за мене,
ръка протягат да ме подкрепят.
Не чуват те сърцето ми как стене,
през бурените как проправям път.
Не знаят колко много не ми стига,
за да покажа истинския цвят,
че долу няма кой да ме повдига.
За висините пък от друг съм свят.
Ако ли път чрез асове открия,
спечелила на дребничка игра,
то по-добре безшумно да се скрия
или така завинаги да спра.
Аз искам песента ми да е чиста –
кристален извор, бликнал във река
и в своя път все трепкаща и бистра,
коритото си да чертай така...
Април 1988година
© Стойна Димова Все права защищены
Радвам се ,Диана,че отново се засякохме и за урока, който ми
предаде за дуализма. Радвам се на всяко нещо, което ме обогатява
Пожелавам ви здраве и творчески успехи!
Хубава вечер!