Дойдох, видях и... си отивам.
С това се свършва божият ми вот.
Живях, горях, сега изтивам
и искам нещо, за да бъда гот.
Последно слънце да ме сгрее.
Да ме целуне светлата луна.
До дъно виното изпивам...
Да ме изпрати сутрешна жена.
Дойдох, видях и... си отивам,
че всичко е с начало и със край.
До глътка себе си изпивам...
И... има ли го, Боже, твоя Рай?
© Никола Апостолов Все права защищены