21 окт. 2006 г., 16:06

Докосване 

  Поэзия
814 0 17
Докосване

Дай ръка, мила, поспри се и
нека погледна чертите й.
Тъжни очи имаш, хубава,
с мокри ресни от сълзите ти,
скрий ги от мен, потреперваща,
само ръката в ръцете ми
нека усетя отпусната...
Равни и слабо насечени,
твоите пътища много са,
дарбите пръскаш зад себе си,
леко, трошливо - сърцето ти,
как ли със него живееш, ти -
дето на струна приличаш, а
ситни чертици, преплетени,
свалят в дланта ти звездиците.
Ето и знаци разлистени
още от никой нечетени...

© Доли Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??