21 авг. 2012 г., 11:17

Достойна съм 

  Поэзия » Любовная
1809 0 5



Не ме мечтай във грешните си мисли,

достойна съм за нещо повече от тях.

Достойна съм, задето съм те искала,

затуй, че те подкрепях и… живях.

 

И често пренебрегвах си сърцето,

а то упрекваше ме тихо и без глас.

Дори и Пепеляшка е била принцеса –

с пантофка златна, рокля, кочияш…

 

А аз? Аз каква съм ти на тебе?

Опора, сила – всичко! Само не любов!

Когато най те искам, си отиваш,

а после оправдаваш се: „Не съм готов!”

 

Не ме мечтай във грешните си мисли,

достойна съм за нещо повече от тях.

Достойна съм, задето съм те искала,

затуй, че те подкрепях… и живях.




© Сияна Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??